Het RSB Gala

Ieder jaar brengt RSB een rolschaatsbeleving die haar gelijke in België niet kent. Geen opeenvolging van groepjes die één voor één laten zien wat ze dit jaar geleerd hebben aan elkaar gepraat door een speaker. Wel integendeel. Verlies jezelf 2 uur lang in een overweldigend licht-, video- en klankspektakel, gebracht door 85 schaatsers in meer dan 500 kostuums en 40 flitsende choreografieën. Hilday On Ice maar dan op wieltjes.

 

Jouw feel good moment van het jaar? Het RSB gala

RSB2020-Poster-16x9-ScreenCanceled.jpg

Al in augustus 2019 werd het idee voor deze voorstelling geboren. Een gala waar voor het eerst de leidstergroep écht het voortouw zou nemen. Vanaf september werd er dan ook enthousiast getraind. Er werd muziek en stof gezocht en geknipt, choreo's aangeleerd, een licht-setup ontworpen, affiche's gemaakt, video's gerendered... Kortom, het verhaal kreeg vorm. En toen haalde de realiteit ons in, want de onvoorziene plotwendingen uit LOST werden werkelijkheid in maart 2020.

 

Met 80% van de show klaar, werd onze club plots verlamd, want binnen samenkomen kon niet meer. LOST werd een jaartje op pauze gezet en vanaf september 2020 'vlogen' we er terug in, met nieuwe moed en heel veel hoop. Spijtig genoeg werd het geleidelijk aan duidelijk dat het ook dit seizoen moeilijk zou worden. En ook al legde het virus onze economie stil, kinderen worden groter. Dat wil zeggen dat kostuums moeten worden aangepast, groepsindelingen en choreo's veranderd, enz. Daarom nemen we met pijn in het hart afscheid van LOST.

VORIGE EDITIES

Benieuwd? Neem dan alvast een kijkje naar onze producties van de vorige jaren. MAAR... let op. Want op geen enkele manier kunnen foto's, noch video de sfeer van zo'n voorstelling benaderen. Dat moet je 'aan den lijve' ondervinden. Dus koop vandaag nog je tickets voor onze nieuwste productie!

4 & 5 mei 2019

ROBOTZ

RobotZ-16x9.jpg

5 & 6 Mei 2018

SHINE

Poster-Shine-A3.jpg

6 & 7 mei 2017

DRACONYA

RSB2017-1920x1080.png

25 & 26 april 2016

WONDERLAND

RSB2016-Affiche v5.0.jpg