top of page
  • Foto van schrijverRSB

'Mysterium' komt er aan...

"Terwijl de verhuisdozen om haar heen één voor één worden weggebracht, staart Annie met lege ogen en hangende schouders voor zich uit, schijnbaar in het niets. Gekluisterd aan haar rolstoel tikken de klokken in de woonkamer genadeloos iedere seconde onbenut weg, en weer één, en weer één. Op de radio speelt wat oude muziek. Annie buigt haar hoofd nog dieper.


Een tweetal tilt een doos voorbij Annie. De bodem begeeft het vlak voor haar voeten. Een hoop oude spullen vallen op de grond. De twee helpers stapelen verveeld vlugvlug wat bij elkaar, zetten een muziekdoosje op de grond en een gevallen doosje op Annies schoot. Kibbelend verlaten ze de kamer.


Annies hoofd tilt een beetje zijwaarts. Haar trillende handen voelen aan de doos en vouwen ze achtzaam open. Ze reiken in de doos en halen er een curieus voorwerp uit. Een oude zoötroop. Annie herkent het mooie ding en geeft er een draai aan. Op de muren van haar woonkamer reflecteren vintage figuren: harlekijnen, paarden, een oude auto, een spelend kind.


Heel omzichtig geeft ze de zoötroop een draai in de andere richting. De muziek van de radio speelt plots achteruit, de wijzers van de klok gaan de andere kant uit. Annie stopt de zoötroop en kijkt verrast op zich heen. Ze wacht even en geeft terug een draai in de omgekeerde richting. Opnieuw. Alle klokken lopen achteruit, net als de muziek die overgaat in een teder en melancholisch liedje. Het balletdanseresje die bovenop de muziekdoos aan Annies voeten staat begint te draaien…"


 

Groot en klein, rank en rond, begaafd en beperkt, ze schitteren allemaal bij


RollerSchool Brasschaat (RSB). Al meer dan 15 jaar lang het buitenbeentje op artistieke rolschaatsen. Laat je verwonderen en ontdek wat er allemaal mogelijk wordt wanneer gewone mensen het bijzondere in zichzelf en elkaar ontdekken. Kom en ontdek de allernieuwste RSB productie op 6 & 7 mei 2023. Alle info vind je op www.rolschaatsen.com


Benieuwd naar de reacties op onze vorige productie? Klik dan even op het filmpje hieronder.


179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page